Lenen bij de IB-groep


Studeren is een dure aangelegenheid. Lang niet iedere student kan rondkomen van zijn of haar basisbeurs en besluit daarom een bijbaantje te nemen. Een baantje naast de studie is echter ook niet altijd een vetpot. Daarom besluiten studenten soms om een extra lening af te sluiten.

Studenten kunnen bij verschillende aanbieders een lening afsluiten. Het goedkoopst kan er bij de Informatie Beheer Groep (IB-Groep) geleend worden. Jaarlijks wordt het rentepercentage aangepast. In 2010 rekent de IB Groep een rente van 2,39 procent.

Lenen IB Groep
Niet alleen de lage rente is voordelig voor de student, ook de aflossingsmethode kent een aantal voordelen. De lening hoeft pas terugbetaald te worden wanneer de studie is afgerond. De student heeft hier vijftien jaar de tijd voor. Maandelijks moet er een minimumbedrag afgelost worden. Als de student problemen heeft met terugbetalen, dan bestaat de mogelijkheid om een tijdje minder of zelfs helemaal niets af te lossen.

Hoeveel geld de student mag lenen, is van een aantal factoren afhankelijk. Er wordt onder meer gekeken naar de woonsituatie en het schooltype. De student mag zelf de hoogte van de lening bepalen tot aan een vastgesteld maximum. Naast een lening bij de IB Groep kunnen studenten ook terecht bij verschillende banken. Zij moeten er wel rekening mee houden dat banken vaak een hogere rente hanteren op een studentenlening dan de IB Groep.

Wanneer studenten geen recht meer hebben op een prestatiebeurs, maar nog wel als voltijdstudent actief zijn, mogen zij maximaal nog drie jaar lenen bij de IB Groep. Deze periode heet de leenfase.

Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google 

Het laatste nieuws over lenen


Een BKR registratie
Veel Nederlanders staan geregistreerd bij het BKR in Tiel. Een registratie wil in principe niets zeggen. Anders wordt het wanneer er sprake is van een negatieve BKR code. Lees meer

Belasting en leningen
Heeft u één of meerdere leningen lopen? Wellicht kunt u dan profiteren van een aantal fiscale voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op lenen en de fiscus. Lees meer