Doorlopend krediet


Een populaire leenmethode in Nederland is het doorlopend krediet. Het voordeel van een doorlopende lening is dat u continu over uw lening kunt beschikken. Wanneer u uw lening deels aflost, kunt u het afgeloste bedrag op een later tijdstip wederom opnemen. Het betreft dus een uiterst flexibele geldlening.

De looptijd van een doorlopend krediet is variabel. Tot aan de afgesproken einddatum mag er geld afgelost of opgenomen worden. Maandelijks bent u een bedrag aan rente en aflossing verschuldigd. Doorgaans rekenen banken een percentage van 2 procent over het kredietlimiet. Het maakt hierbij niet uit wat het daadwerkelijke uitstaande saldo is. Het is niet duidelijk welk gedeelte van het bedrag rente en welk gedeelte aflossing is. Het maandelijkse bedrag van terugbetaling is afhankelijk van de rentestand. Bij een hogere leenrente zal er dus minder geld afgelost worden.

Doorlopend krediet afsluiten
Een doorlopende lening kan bij verschillende kredietverstrekkers in Nederland worden afgesloten. Wie op zoek is naar een doorlopend krediet doet er verstandig aan om bij diverse vertrekkers een offerte aan te vragen. De renteverschillen tussen aanbieders onderling zijn aanzienlijk. Let wel: u dient ook altijd goed naar de voorwaarden te kijken. De laagste rente is niet altijd de beste rente. Daarnaast kent het doorlopend krediet een variabel rentepercentage. Dit houdt in dat de kredietverstrekker het rentetarief te allen tijde mag wijzigingen.

Geldlening en BKR
Doorlopende kredieten worden met name gesloten door mensen die niet exact weten hoeveel geld zij nodig denken te hebben. Het flexibele karakter van de geldlening kan in dit geval uit komst bieden. Wanneer een doorlopend krediet aangevraagd wordt, worden uw gegevens getoetst bij het BKR in Tiel. Lenen doorlopend krediet is over het algemeen alleen mogelijk wanneer u geen negatieve BKR codering heeft.

 

Het laatste nieuws over lenen


Geld lenen: de mogelijkheden
Mensen die op zoek zijn naar een geschikt krediet, dienen een heleboel keuzes te maken. Het is heel belangrijk om een passende lening voor uw persoonlijke situatie te vinden. Lees meer

Creditcard in gebruik
In menig portemonnee is hij te vinden: de creditcard. De plastic betaalkaart kan echter ook als een lening worden gezien. Dit is het geval wanneer u kiest voor gespreid betalen. Lees meer