Kredieten: de juiste lening kiezen


Wie op zoek is naar een lening moet een heleboel keuzes maken. Niet alleen de aanbieders dienen vergeleken te worden, maar ook de leningsoorten moeten tegen elkaar afgezet worden. De ene lening is in een bepaald geval meer geschikt dan de ander. In dit artikel gaan we in op de verschillende kredieten.

Wie een groot geldbedrag wenst te lenen voor de verbouwing van zijn of haar eigen woning, kan kiezen voor een persoonlijke lening of een tweede hypotheek. Aan beide vormen zijn zowel voor- als nadelen gebonden. Een tweede hypotheek kent over het algemeen een lagere leenrente, maar wel de nodige afsluitkosten. Deze leenvorm is dan ook alleen aan te raden wanneer u echt een groter bedrag wenst te lenen.

Flexibel lenen
Wanneer flexibiliteit belangrijk is voor u, is het doorlopend krediet een goede optie. Met de geldverstrekker spreekt u een kredietlimiet af. Vervolgens mag u geld opnemen tot aan die limiet. Het afgeloste bedrag mag steeds weer opnieuw opgenomen worden. Over het opgenomen saldo moet rente betaald worden.

Leenvormen met een hoge rente
Een andere leenvorm waar veel Nederlanders gebruik van maken is kopen op afbetaling. Vaak wordt deze vorm niet als een lening gezien, maar in de praktijk is het dat natuurlijk wel. Kopen op afbetaling kent een groot nadeel. De rente die postorderbedrijven in rekening brengen is namelijk niet gering, vaak wordt de maximale leenrente gehanteerd. Andere leenvormen met een hoge rente zijn gespreid betalen met een creditcard of rood staan bij de bank.

Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google 

Het laatste nieuws over lenen


Groene producten: lenen
Mensen worden steeds milieubewuster en ook de financiƫle producten sluiten hier beter op aan. Tegenwoordig kunt u zelfs een voordelige groene lening afsluiten. Lees meer

Een BKR registratie
Veel Nederlanders staan geregistreerd bij het BKR in Tiel. Een registratie wil in principe niets zeggen. Anders wordt het wanneer er sprake is van een negatieve BKR code. Lees meer