BKR registratie


Het BKR, veel Nederlanders hebben hier ooit weleens van gehoord, maar lang niet iedereen weet wat het BKR exact doet. De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het bureau is in 1965 opgericht om aangesloten organisaties te informeren over kredieten en sinds enkele jaren worden ook GSM-abonnementen geregistreerd.

Miljoenen Nederlanders staan geregistreerd bij het BKR. Een registratie levert doorgaans geen problemen op. Anders wordt het, wanneer een negatieve code achter uw naam heeft staan. U krijgt een negatieve code wanneer er problemen zijn geweest tijdens het aflossen van uw lening. Dit kan een lening bij de bank betreffen, maar bijvoorbeeld ook een betalingsachterstand bij een postorderbedrijf.

BKR registratie
Het bedrijf waar u een lening heeft afgesloten, meldt een achterstand bij het BKR. Zij zijn niet verplicht om u hiervan op de hoogte te stellen. Wanneer er sprake is van een achterstand krijgt u de letter A (achterstandcode) achter uw naam. De letter A wordt omgezet in een H (herstelcode) wanneer de achterstand is ingelopen. De letter H betekent niet dat u nu van het BKR verlost bent. U blijft voor een periode van vijf jaar geregistreerd staan als ‘wanbetaler’. Tijdens deze periode is het vaak erg moeilijk om elders een lening, laat staan een hypotheek, af te sluiten.

Code onterecht
Als u wilt weten of u een negatieve BKR code heeft, dan kunt u dit navragen bij het BKR. Voor een bedrag van € 4,50 ontvangt u een uitgebreide uitdraai van uw gegevens in uw brievenbus. Wanneer u denkt dat de negatieve code onterecht is, kunt u bezwaar maken. U dient contact op te nemen met het bedrijf dat u heeft aangemeld bij het BKR. Het BKR kan eventueel bemiddelen tijdens de discussie. Als sluitstuk heeft het BKR een Geschillencommissie die een bindende uitspraak kan doen.

Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google







 

Het laatste nieuws over lenen


Liever sparen dan lenen
Wilt u een grote aankoop doen, probeer deze dan in eerste instantie met spaargeld te financieren. Dat is altijd goedkoper dan een geldlening afsluiten. Lees meer

Lenen niet zonder risico
Geld lenen om wat extra geld achter de hand te hebben, is niet zonder gevaar. U loopt kans te maken te krijgen met problematische schulden. Schuldhulpverlening kan dan uitkomst bieden. Lees meer