Problemen bij lenen


Lenen kan uitkomst bieden wanneer u een grote aankoop moet doen, of uw huis wilt verbouwen en daar niet direct het geld voor heeft. Toch kan lenen ook minder goed uitpakken, met problematische schulden tot gevolg. U loopt het grootste risico wanneer u niet verantwoord met uw lening omgaat.

Bent u als gevolg van lenen in de financiële problemen geraakt, dan is het allereerst van belang dat u er rekening mee houdt dat uw schulden niet vanzelf verdwijnen. Over een schuld moet u vaak een forse rente betalen. U zult dus uw uitgavenpatroon moeten aanpassen om de lening terug te kunnen betalen. Kunt u uw financiële problemen niet op eigen kracht oplossen, dan kunt u gebruik maken van een schuldenregeling. Er zijn verschillende instanties die u hierbij van dienst kunnen zijn. Bovendien kunt u op internet informatie inwinnen over hoe om te gaan met geld en/of schulden.

De stichting Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK), bevat instellingen die actief zijn op het gebied van financiële hulpverlening en kredietbanken. Deze laatste zijn banken die bemiddelen via schuldeisers en schuldenaren, veelal in opdracht of in samenwerking met gemeenten.

Via de gemeentelijke sociale dienst kan er eventueel aanspraak worden gemaakt op regelingen speciaal voor minima. Vaak wordt schuldsanering uitbesteed aan een hulporganisatie. Via de aangewezen instanties kunt u een beroep doen op De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Daarmee wordt getracht schuldenaren na een periode van ongeveer drie jaar een schone lei te bezorgen. Tijdens de regeling wordt u als schuldenaar geacht te leven op het sociaal minimum. Door middel van het verkopen van goederen met overwaarde, wordt vervolgens getracht zoveel mogelijk geld op te halen.

Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google 

Het laatste nieuws over lenen


Een lening kiezen
Wie op zoek is naar een lening dient de verschillende kredieten eerst met elkaar te vergelijken. Zo ontdekt u al snel welke leenvorm het beste bij u past. Lees meer

Creditcard in gebruik
In menig portemonnee is hij te vinden: de creditcard. De plastic betaalkaart kan echter ook als een lening worden gezien. Dit is het geval wanneer u kiest voor gespreid betalen. Lees meer