Kredietkaart en extra’s


Steeds meer Nederlanders hebben tegenwoordig een creditcard in hun portemonnee zitten. Een creditcard, ook wel kredietkaart genoemd, wordt gezien als een handig betaalmiddel, maar is in feite ook een lening.

Met een creditcard kunt u kiezen voor gespreid betalen. Wanneer u hiervoor kiest, moet u wel rekening houden met een hoge rente. Tarieven van 14 procent of hoger zijn zeker geen uitzondering. Het is dan ook niet verstandig om uw creditcard als lening te gebruiken. Wanneer u dit toch wenst te doen, houd dan rekening met de kosten. U moet het geleende geld immers altijd weer terugbetalen.

Sinds een aantal jaren zijn creditcards voorzien van een chip en pincode. Voorheen volstond het zetten van een handtekening wanneer u wenste te betalen. De pincode moet ervoor zorgen dat het creditcardgebruik veiliger wordt.

Creditcard verzekering
Creditcards kennen verschillende extraatjes. Zo is aan de meeste plastic pasjes een aankoopverzekering gekoppeld. Spulletjes die met de creditcard betaald zijn, zijn voor een aantal dagen ‘gratis’ verzekerd door de creditcardmaatschappij. Sommige aanbieders werken wel met een eigen risico.

Naast deze lucratieve verzekering kent een creditcard bij sommige aanbieders nog meer leuke extra’s. Een aantal bedrijven biedt bijvoorbeeld een bagage- of vluchtvertragingsverzekering aan. Een bagageverzekering keert uit wanneer bagage te laat arriveert en een vluchtvertragingsverzekering geeft het recht op een gratis maaltijd of verblijf wanneer uw vliegtuig vertraging heeft opgelopen.

Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google 

Het laatste nieuws over lenen


Lenen en studenten
Het studentenleventje is niet goedkoop. Om deze reden besluiten veel studenten om een lening af te sluiten bij de Informatie Beheer Groep. De rente is over het algemeen laag. Lees meer

Groen lenen voor een verbouwing
Wie van plan is om zijn woning duurzaam te gaan verbouwen, kan een groene lening afsluiten. Groene leningen kennen doorgaans een iets lagere rente. Lees meer