Prijzige kredieten


Lenen kan op veel verschillende manieren. Hoewel sommige aanbieders soms anders doen geloven, bestaat er enorm veel prijsverschil tussen verschillende leensoorten. In dit artikel worden enkele vormen van lenen besproken die zo prijzig zijn dat u ze beter kunt vermijden.

Flitskrediet
Allereerst is er de flitslening. Deze vorm van krediet is sinds 2007 in Nederland in opkomst. Via e-mail of sms kan een kortlopende lening worden afgesloten van maximaal 1 maand. Flitskredieten zorgen voor problemen, omdat de lening snel en gemakkelijk af te sluiten is, maar er wel een torenhoge rentevergoeding wordt gevraagd. Deze bedraagt meestal de maximaal toegestane kredietrente van 15%.

Rood staan
Rood staan op de betaalrekening. Het overkomt iedereen weleens, maar wist u dat veel Nederlanders structureel rood staan zonder dit in de gaten te hebben? Rood staan is eigenlijk ook een vorm van lenen, omdat u geld heeft uitgegeven dat u eigenlijk niet heeft. De rente die u betaalt over dat bedrag, ligt vele malen hoger dan de rente op een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Probeer rood staan daarom zoveel mogelijk te vermelden.

Kopen op afbetaling
Bent u ze ook weleens tegengekomen? Reclames van een winkel of postorderbedrijf waarin gespreid betalen wordt aangeboden? Het lijkt in eerste instantie zeer voordelig. Voor slechts een beperkt bedrag per maand heeft u de duurste spullen in huis. Toch moet u oppassen met kopen op afbetaling. Als u alle maandbedragen bij elkaar optelt, blijkt het totaal over het algemeen veel duurder dan wanneer u het product ineens zou betalen.

Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google 

Het laatste nieuws over lenen


Pas op voor dure leningen
Lenen kan handig zijn, maar er zijn leenvormen die u beter kunt vermijden. Zo zijn rood staan en het flitskrediet voorbeelden van leningen die veel te veel geld kosten. Lees meer

Geld lenen: de mogelijkheden
Mensen die op zoek zijn naar een geschikt krediet, dienen een heleboel keuzes te maken. Het is heel belangrijk om een passende lening voor uw persoonlijke situatie te vinden. Lees meer