De do’s en don’ts van geld lenen


De mogelijkheid tot geld lenen komt u overal tegen. In reclames op internet en televisie wordt lenen vaak voorgespiegeld als iets makkelijks. Aan de andere kant komt u soms ook berichten tegen dat u moet oppassen met lenen.

Zolang u met geld lenen verstandig omgaat, is er in principe niets mis mee. U kunt dan gewoon uw lening terugbetalen en houdt geld over voor de overige vaste lasten. Wel zult u zich moeten afvragen of lenen echt nodig is. Wellicht kunt u de uitgave uitstellen tot een later tijdstip, wanneer u er wel geld voor heeft? Lenen is eigenlijk hetzelfde als ‘achteraf geld sparen’, na het afsluiten van de lening moet er namelijk maandelijks worden terugbetaald.

Bij een lening komt rente kijken. Zo werkt dat nu eenmaal. Wilt u snel geld lenen, dan is de rente over uw lening relatief hoog. Het is dus altijd voordeliger om verschillende opties te vergelijken, alvorens een lening af te sluiten. Welke optie voor u de beste is, hangt af van uw financiële situatie. Kijk sowieso altijd naar de maandlast. Deze moet u natuurlijk kunnen dragen. Houd hierbij ook rekening met onverwachte situaties.

Lenen heeft ook valkuilen. Kopen op afbetaling is meestal zo geregeld. Voor een klein bedrag per maand heeft u de mooiste spullen in huis. Dit is natuurlijk erg verleidelijk, maar reken maar eens uit wat het u in totaal kost. Meestal schrikt u dan behoorlijk. Kunt u de bedragen niet meer opbrengen, dan zit u bovendien aan een zeer kostbare lening vast. Een andere valkuil zijn extreem lage actierentes waarmee kredietaanbieders adverteren. Vaak blijkt later dat het om een tijdelijk tarief gaat en dat de rente daarna snel oploopt.

Stem / voeg toe: nujij.nl ekudos msn-reporter delecious.com digg google 

Het laatste nieuws over lenen


Schuldhulpverlening bij lenen
Bent u als gevolg van geld lenen in de financiële problemen geraakt, dan kunt u met behulp van schuldhulpverlening onder begeleiding uw zaakjes weer op orde brengen. Lees meer

Pas op voor dure leningen
Lenen kan handig zijn, maar er zijn leenvormen die u beter kunt vermijden. Zo zijn rood staan en het flitskrediet voorbeelden van leningen die veel te veel geld kosten. Lees meer